Hvor er de fede steder i Gellerup og Toveshøj? Hvor ville det være godt, hvis man kunne få en app til sin telefon og gå rundt efter sådan et gps-baseret oplevelseskort – og dele dem med andre! Og hvis man ikke kender Gellerup, ville det da være ekstra godt!
Og måske er app’en (program til smartphones) på vej. En PHD-studerende på Aarhus Universitet, Louise Nørgaard Glud, efterlyser lige nu unge 13-19-årige, som i januar og februar vil være med til at udvikle et oplevelseskort.
Først skal denne gruppe på måske 20 unge tegne deres kort over Gellerup og fortælle Louise Glud om deres oplevelser. Det må også gerne være "hemmelige steder" – dem vi ikke lægger mærke til i dagligdagen.
"Det er den første del af designprocessen, og ud fra de unges meldinger fremstiller vi en app med et tomt kort på. Derefter vil jeg gerne have fat i en meget større gruppe unge, gerne 200 i alt, til at gå rundt i en uge med det tomme kort og plotte deres egne steder ind, lægge billeder ind og så videre," siger Louise Glud, som har hjælp af datalogistuderende på universitet til sit arbejde. Omkiring sommerferien vil dette arbejde med data-indsamling være færdigt.
Kan også bruges i helhedsplanen
Hun har ikke lagt sig fast på, hvad den endelige app skal bruges til. Det afhænger også af de unges ønsker. Eksempelvis kan det blive ligesom på Facebook, at man helst vil "dele" sine oplevelser med sine venner og ikke med alle.
"Jeg har også talt med Gellerupsekretariatet om at brede muligheden længere ud, men det kan kun tiden vise.  Kortene kan bruges i forbindelse med forskellige planlægningsprocesser i Gellerup og Toveshøj, hvor man gerne vil inddrage beboerne mere ved at høre hvordan de oplever deres boligområde," siger den PHD-studerende.
Vil du deltage?
Hvis du er 13-19 år og vil deltage:
Skriv til Louise Nørgaard Glud (imvlng@hum.au.dk), hvor du skriver dit navn, din alder, din email og dit telefonnummer. Så kontakter hun dig, med flere oplysninger. Ved at deltage har du samtidig mulighed for at vinde præmier i form af gavekort til tøj og spilbutikker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.