Forleden skrev vi, at ”Gellerup ikke lever op til sit rygte”. Artiklen handlede om, at flere beboerformænd i udsatte områder i Danmark kunne fortælle, at beboeren i disse såkaldte ”ghettoer” levede i fred og fordragelighed med hinanden, og ikke kunne genkende den måde pressen og store dele af befolkningen omtaler f.eks. Gellerup på.
Formand for Gellerupparken, Helle Hansen, kaldte det et problem, at medierne ikke dækker Gellerup på lige fod med andre steder. De negative hændelser der kan ske herude er mere spændende, end hvis de sker andre steder i byen, og derfor bliver det de negative ting, som folk husker.
Vi har spurgt vores nye ungdomspanel her på gellerup.nu, hvad de mener om denne debat.
Ungdomspanelet: her er sammenhold og tryghed
Samtlige unge i vores ungdomspanel er enige i udsagnet om, at Gellerup er bedre end sit rygte. Flere af de unge lægger vægt på det gode sammenhold, og de føler sig trygge. De er også enige i, at der sker en masse positive ting herude, og en af de unge mener, at det er en skam, at det ikke bliver udnyttet ordentligt, at der er så mange rollemodeller og ressourcestærke unge. De burde blive brugt i de forskellige dialoger omkring deres eget område.
Om mediernes rolle er paneldeltagerne også på bølgelængde med Helle Hansen, da de også ser problemer i mediernes negative dækning af Gellerup. De føler, at det kun er dårlige og negative historier, som kommer ud til "den anden side".
En af deltagerne mener, at medierne dækker Gellerup på mest mulig negativ vis, da drama og negativitet skaber en vis opmærksomhed, og det gavner medierne. Der er også en, der føler, at medierne ikke siger sandheden om Gellerup, da dækningen bliver ensporet.
Ifølge en af de andre unge, så vil mediernes billede ændre sig, hvis unge tager ansvar og viser de positive sider af Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.