I en tid med helhedsplaner og udsigt til vejbyggeri, nedrivning og opbygning er der blevet skabt et initiativ til, at der skabes oaser midt i byggerodet.
Byggerodsoaser er et samarbejde mellem Gellerupsekretariatet (Aarhus Kommune) og områdets beboere og frivillige.  Disse oaser skal understøtte allerede eksisterende initiativer og projekter i området. Der har været mange udefrakommende initiativer med nye projekter, som af årsager som blandt andet manglende aktualitet, ikke har fungeret herude. 
Støt det, der virker
Derfor mener initiativtagerne, at det er vigtigt, at støtte det, der i forvejen virker, og det bliver i fællesskab med de mennesker, som bor herude, og som tidligere har vist, at de kan gøre en forskel.
Der skal blandt andet være mobile oaser, det vil sige, at oaserne flytter rundt sammen med byggeriet. Disse oaser skal skabe spændende vedvarende aktiviteter omkring byggepladserne for børn og unge, og også skabes i fællesskab med denne gruppe. 
Ildsjælepris uddelt 
En del af det nye initiativ er ”byggerodsoaseprisen”, som allerede er blevet uddelt. Modtageren blev Mahmoud Dirawi, som er en ildsjæl indenfor fodbold. Han er engageret både som træner, dommer og bestyrelsesmedlem af ACFC. Læs portræt af Mahmoud Dirawi her. 
Prisen skal uddeles igen i august, så hvis du kender nogen, der fortjener at få et skulderklap, kan du skrive til Pia Katballe Sørensen fra Aarhus Kommune på mail: pks@arhus.dk, eller du kan besøge Pia hver tirsdag fra 11-14 på Gellerup Bibliotek og give hende et tip.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.