Vi har fortalt om, hvad de unge i Gellerup får ud af at modtage lektiehjælp. Men noget, som man nemt overser, er, at også lektiehjælperne drager nytte af at være frivillige og give deres viden fra sig.
De frivillige lektiehjælpere i vejledningscentret er alle forskellige, men har det til fælles, er at de godt kan lide at hjælpe andre. Mohammed Abdul Kader valgte at være frivillig lektiehjælper, fordi han godt kan lide at undervise og hjælpe de unge med deres lektier. Mohammed læser til maskiningeniør på ingeniørhøjskolen og er derfor god til matematik.
Lektiehjælperne synes, at der ligger et ansvar i at hjælpe de unge, ikke kun med lektierne, men også ved at motivere dem og vejlede dem, når der har brug for det.
”Det er en vigtig proces at vejlede de unge og hjælpe dem med det faglige og det sociale. Nogle gange glemmer vi lektierne og snakker om hvad deres drømme er og hvad de vil opnå i fremtiden,” fortæller Houda Zeid. Udover at være frivillig lektiehjælper læser Houda på læreruddannelsen i Århus.

Lektiehjælpen er et læringsrum til begge parter
Når de unge tager til lektiehjælp, bliver de mere motiverede og får overskud til at deltage aktivt i timerne, men de unge er ikke de eneste, som får gavn af lektiehjælpen. De tre lektiehjælpere for også noget ud af det.:
”Jeg har ikke været frivillig før, men siden jeg startede til lektiehjælp, så har jeg fået mere selvtillid. Det er fedt at vide at der er nogen, der har tillid til det du siger,” fortæller Yusra Tawfik, selvom hun synes at det nogle gange gør at man skal fremstå, som om man ved alt, og når man ikke gør, så kan det være pinligt.

Man bliver også mere pædagogisk, fortæller Mohammed: ”Man bliver mere tålmodig og man øver sig i at forklare tingene så klart og logisk som muligt, hvilket for det meste godt kan være svært.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.