Det er kun få unge fra Gellerup, som tager uddannelser som elektriker, tømrer eller snedker. Men en del gør, som vi har fortalt her på gellerup.nu og de er nu på vej til at stifte en forening for lokale unge håndværkere.

Rachid Ahmad Rachid er 23 år og murer, men læser nu videre til bygningskonstruktør. Sammen med en elektriker og murer har han taget initiativet til en ny forening, som også skal gøre op med et lidt negativt image:

”Ja, kulturen i Gellerup er lidt, at man mindst skal være ingeniør eller læge. Mange fra vores forældregeneration har selv været håndværkere i Mellemøsten, men de havde andre betingelser og dårligere sikkerhed, og derfor har de ikke rådet deres børn til at blive håndværkere. ”

Træt af det negative syn
”Vi er nogle, der er trætte af det negative syn på håndværkerfag, og vi vil gerne ændre fagenes image blandt beboerne i Gellerup ved at lave en forening. Vi søger derfor Gellerup Kulturmidler om penge til at åbne "Brabrand-beboeres Kreative Værksted",” fortæller Rachid.

Hvis det lykkes, skal håndværkere og designere – både mænd og kvinder – mødes i et lejet værksted, og der skal være værktøj til at udføre forskellige projekter. Planen er også en form for kurser, hvor man lærer at forstå hinandens fag og fagudtryk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.