Studerende fra fire lejligheder i Gellerup har valgt at gøre deres midlertidige lejekontrakter fra projekt Startup Housing permanente. Derudover er 16 andre fra Godsbanens boliger flyttet til Gellerup.
Startup Housing er skabt i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Brabrand Boligforening og Studenterhus Aarhus. Fra 23. august til 11. oktober har studerende kunnet leje midlertidige beboelsesvogne på Godsbanen, og værelser i Skejby og Gellerupparken.
Projektet har taget hånd om den boligmæssige flaskehals, som hvert år gør, at tusinder af tilflyttende studerende må kæmpe om meget få studieboliger. Med de midlertidige boliger har de fået mulighed for at få tag over hovedet, inden de finder noget mere permanent. Det er andet år i træk, at projektet kører, og det blev sidste år udvidet med boligernei Skejby og Gellerup. Derudover satte man lejeprisen ned fra 1.000 kr. om ugen til 650 kr. om ugen.

Hurtigt fyldt op
Brabrand Boligforening har haft i alt 10 delevenlige lejligheder fra Gellerup i ordningen, som hurtigt blev fyldt op med 40 studerende. Efter lejeperiodens udløb har 16 af de studerende valgt at gøre deres kontrakt permanent.  Derudover har 16 studerende fra Godsbanens beboelsesvogne underskrevet permanente lejekontrakter i Gellerup og Toveshøj. Dette var dog ikke igennem Startup Housing, men via almindelige opslag på nettet.
Hanne Thun Stockholm fra udlejningen i Brabrand Boligforening fortæller, at alle tilflytterne er udenlandske studerende og meget glade for at bo i Gellerup: ”Vi ser dem ofte, når de kommer forbi og har spørgsmål, vi kan hjælpe dem med. De kan slet ikke forstå, at nogle studiekammerater rynker på næsen, når de siger, at de bor i Gellerup.” Der har kun været én opsigelse, og det var fordi den studerende havde færdiggjort sin uddannelse.
For at imødekomme behovet for flere boliger til de studerende har kommunen planer om at bygge 2.500 nye studieboliger. Den kommende Ungdomsby i Gellerupparken bidrager med 400 nye et- og toværelses lejligheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.