Aysha Amin er 18 år og går på HF på Langkær Gymnasium. Hun præsenterer i denne tid sin del af tre unge kvinders udstilling "Mig. Nu. Gulerod".
Ayshas udstilling på Gellerup Museum kaldes ”Mig” og består af tekst, som ledsages af smukke tegninger. Hun tager udgangspunkt i sit eget liv og sine møder med fordomme, forventninger og ikke mindst modsætninger.
Aysha budskab er, at man skal lade være med at dømme folk ud fra deres alder, religiøse overbevisning eller andre ”labels”. I stedet skal man se bag det umiddelbare og på, hvem personen virkelig er. Om det er forældrenes skilsmisse, hendes muslimske tørklæde eller følelsen af at være både dansker og kurder alle vegne er Aysha stødt på fordomme og modsætninger.
I hjemmet er Aysha den yngste i søskendeflokken og har ofte fået at vide, at ”det kan lille Aysha ikke tåle” eller ”det kan hun ikke finde ud af”. Derfor har hun haft lidt spidse albuer og kæmpet for sin plads og for at vise, at hun kan det samme som de ældre søskende. Hun anser for eksempel sig selv for at være den mest økonomisk bevidste, selvom hun er den ”lille” i familien.
Væk fra kassetænkning
I skolen er hun også blevet mødt med fordomme om at ”hun er kurder, så hun er sådan og sådan.” Samme antagelser har folk gjort, når Aysha fortæller at hun er tegner, og de siger ”kan du så ikke lige hurtigt tegne mig.” Aysha synes det er forkert, når folk antager, at de ved, hvordan man er, eller hvad man har lyst til – udelukkende baseret på deres egne forestillinger og fordomme. Det handler ifølge Aysha om at komme væk fra kassetænkningen:

”Man kan ikke bare sætte et ”label” på alting. Nogle gange er tingene forvirrende eller uforståelige – og det er helt okay og menneskeligt. Det handler om at komme under facaden og de umiddelbare indtryk,” siger hun.

Udover udstillingen på Gellerup Museum har Aysha tegnet plakater til Aarhus Festuge, og tager billeder af Gellerup for Den Gamle By og Dokumentationslauget. Hun har også malet nogle af de flotte Gellerup-bænke der står rundt i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.