Solen havde besluttet sig at skinne på Gellerup, og det havde lokket mange mennesker til Klubberne ved Gellerup, hvor Gellerupparken og Toveshøj holdt fælles grundlovsdag.

Denne dag var speciel, fordi det var 100 året for kvinders stemmeret, altså at kvinder endelig kunne få lov til at stemme og stille op til Folketinget. Faktisk var der fem grupper i befolkningen, som fik lov til at stemme for 100 år siden. Det var de såkaldte 5F’ere: fruentimmere, folkehold(tjenestefolk), forbrydere, fjolser og fattige.

Helle Hansen og Anett S. Christiansen, afdelingsformænd for Gellerupparken og Toveshøj, havde begge taget kjoler på i dagens anledning og styrede dagens program med hård hånd og håndtaske.

Der blev afholdt taler af blandt andet Arzoo Rafiqi, forkvinde for integrationsrådet. og medlemmer fra ungebyrådet. Valget er tæt på, så der var også besøg af borgmester Jacob Bundsgaard og folketingsmedlemmerne Nikolaj Villumsen (Enh.l.), Jens Joel (S) og forsvarsminister Nicolaj Wammen (S).

I alle talerne blev der slået på, at alle skal bruge deres stemmeret. Der var fokus på, at selvom man bor i et fattigt område, har man lige så meget ret som andre til at blive hørt og være med til at bestemme, hvad der skal ske i det land, man bor i.

De unge kan også holde taler
De tre unge medlemmer af ungebyrådet holdt også tale. Her brugte Mariam Al-Jaal sin tale på at takke Danmark for at have taget godt imod hende og accepteret hende. Hun havde endda skrevet et digt til lejligheden:
Mit Danmark
Du tog imod os med åbne arme
Uden at tøve, uden at tænke
Bare velkommen, I er hjemme
Du gav os husly og kærlighed
Du bragte smilet på vores læber frem
Du gav os al frihed og gjorde os glade
Grundloven er hvad vi lærer at ære
Ikke blot et statsborgerskab er du
Men en sol der skinner i os nu.
Gid vi kunne takke dig for alt, men alt vil altid være for lidt
Så mit kære Danmark, hvor er jeg beæret
For at være dit barn og du min moder
Børneaktiviteter
Hvis man var barn og ikke så interesseret i at høre på talerne, havde Fritidspatruljen arrangeret stafet og ansigtsmaling, og der var også mulighed for at lave perlekæder eller bare løbe rundt og lege på den flotte legeplads ved klubberne.
Når der var pause, var der musik med Aedoun optræden med cirkus Tværs, og der var kaffe og kage hos Bydelsmødrene.
Vi skal have stemmeprocenten op
Igen i år er der konkurrence om, hvor mange der stemmer i Globus1 til valget den 18. juni. Man har indtil den 17. mulighed for gætte på stemmeprocenten og vinde en præmie. Kassen medbringes til valgmøde i Foreningernes Hus den 10. juni og står derefter på Gellerup Bibliotek.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.