Gellerup lejer i år otte lejligheder ud som nødboliger til nye studerende. To dage efter, at "Startup Housing" er åbnet, er de alle lejet ud.
Startup Housing debuterede sidste år som et tilbud til nye studerende, fordi der er voldsomt pres på boligmarkedet ved studiestart. Studerende kan booke boliger i skurvogne på Godsbanen, værelser på Brandskolen i Skejby og lejligheder i Gellerupparken.
Nødboligerne lejes ud gennem Studenterhus Aarhus.
Allerede sidste år var det en succes – også for boligforeningen. Efter de to måneders opstart kunne studerende underskrive permanente lejekontrakter. Det valgte studerende fra fire lejligheder at gøre, og desuden flyttede 16 studerende fra Godsbanen permanent til Gellerup.
Fire studerende skal deles om en fire-værelses lejlighed, og man betaler 650 kroner om ugen. Man booker kun de uger, man har brug for, og der er altså ingen opsigelsesvarsel.
Men de studerende, der synes om at bo i Gellerup, kan vælge at gå sammen om at få en rigtig lejekontrakt på en dele-lejlighed. Det var der altså 32, der gjorde sidste år.
Direktør i Brabrand Boligforening, Keld Laursen, siger til JP Aarhus:
"Vi vil gerne vise Gellerup frem for de studerende, for der sker en masse positivt i området i øjeblikket, og noget tyder på, at især de internationale studerende er ved at få øje på Gellerup som et godt sted med delelejligheder."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.