I dag har regeringspartiet Venstre sammen med partierne Liberal Alliance, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne indgået en ny aftale om tildelingen af dansk statsborgerskab. Det skriver Danmarks Radio.

Aftalen betyder, at de nuværende krav bliver strammet, så det i fremtiden bliver sværere at blive statsborger i Danmark. Blandt andet skal man fremover bestå Danskprøve 3 og have været selvforsørgende i fire et halvt ud af de seneste fem år.
Aftalen træder i kraft 15. oktober 2015

Den såkaldte indfødsretsprøve, som i dag består af 30 spørgsmål bliver også udviddet til 40 spørgsmål, hvoraf man skal svare rigtig på de 32 for at bestå.

Dispensation kræver nu erklæring fra speciallæge
Hvis ansøgeren lider af Post-traumatisk stress syndrom (PTSD) kan man i dag få dispensation fra reglerne, hvis man har en erklæring fra sin egen læge. I fremtiden skal denne erklæring laves hos en speciallæge, hvilket giver både ekstra ventetid og udgifter.

Rabih Azad-Ahmad: Diskrimination
Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune og mangeårig beboer i Gellerup, Rabih Azad-Ahmad har tidligere i Gellerup.nu kaldt de nye regler for både diskrimination (forskelsbehandling) og et brud på FNs erklæring om menneskerettigheder, som Danmark er forpligtet til at følge.

"Politisk er det helt forkert at gøre det her. Man forværrer folks mulighed for at integrere sig, man skaber "halv-borgere", som får følelsen af, at de ikke helt tilhører samfundet. Man modarbejder integrationen med dette skridt," understreger Azad-Ahmad.

Gellerup.nu arbejder på at indhente en kommentar fra Socialdemokratiets Jens Joel, der er valgt til Folketinget i Aarhus Vest og selv bor i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.