I går indgik Socialdemokraterne en aftale med Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som strammer kravene for dansk statsborgerskab for nye ansøgere.

Jens Joel fra Socialdemokraterne, som selv bor i Gellerup, svarer nu på, hvorfor han og hans parti valgte at gå med i den tværpolitiske aftale, som bl.a. fjerner de lettelser af kravene til statsborgerskab, som socialdemokraterne selv indførte før sommerens valg, der gav regeringsmagten til Venstre.

Han påpeger, at reglerne for dispensation, hvis man lider af PTSD, nu bliver skærpet, så der bliver ens vilkår for alle, og ”det skal ikke være noget, der kan justeres på i en sen nattetime for at få en politisk forhandling til at gå op,” som han formulerer det.

Tidligere var det sådan, at reglerne kunne være med til at skabe usikkerhed, når det var op til politikerne i det såkaldte Indfødsretsudvalg at tage stilling til den enkelte ansøgning om dispensation.

”Det er ret åbenlyst at der var nogle problemer med at så mange skal have dispensationer. Det betød at rigtig mange ikke kunne læne sig op ad reglerne, men måtte bero på skiftende flertal i Indfødsretsudvalget,” skriver Jens Joel i en kommentar på facebook til Gellerup.nu

Ikke enig i alt
Gellerup-politikeren indrømmer dog, at det ikke er alle elementer i den nye aftale, han er lige tilfreds med. Han forsikrer, at ”blå blok”s ønske om, at de nye regler, som træder i kraft 15. oktober i år, også skal gælde for de ansøgninger, der allerede er indsendt, ”ikke er groet i vores have”:

”Det mindste vi kan sikre er, at folk ikke starte forfra, hvis de berøres af det ændrede sprogkrav (hvor man skal bestå Danskprøve 3 i fremtiden mod Danskprøve 2 efter de regler, som nu forsvinder, red.). Jeg synes også stadig der er ting her, der er super trælse,” slutter Jens Joel.

Du kan læse gellerup.nu’s tidligere omtale af sagen her

Læs hele Jens Joels svar på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.