Væksthuset blev indviet i august, men var fra starten kun fyldt op med 110 børn ud af de 184, der er plads til i de fire børnehuse. Men nu er børnene fra Kloden og Hejredalsparken rykket ind, og dermed er Væksthuset fyldt op til det normerede tal.
Det fortalte Brabrand Dagtilbuds leder, Lene Syberg Enevoldsen (billedet), på kvartalsmødet i Samvirket forleden. 
Det er en større kabale af børn, børneinstitutioner og dagtilbud i Gellerup-området, som nu er afsluttet. Rigtig mange børn er flyttet, nogle endda flere gange, institutioner er rykket sammen og endda fået nye navne, inden størsteparten af Gellerups børn nu er samlet i Væksthuset – der hvor Nordgårdskolen tidligere lå.
Senest er altså Kloden og Hejredalsparken lukket. Kloden skal i en periode fremover bruges som "buffer" for andre institutioner, mens bygningen til Hejredalsparken bliver sat til salg.
Ud over Væksthuset – som er fire børnehuse plus Sundhedshuset – er der naboen "Hus1", som har yderligere tre institutioner: Unimukken, Viben og den kommunale dagpleje. Navnet Hus1 stammer fra Nordgårdskolen, hvor Hus1 tilbage i 2009 blev renoveret til børneinstitution.
Væksthuset og Hus1 har tilsammen 250-300 børn, oplyste Lene Syberg på kvartalsmødet.
Brug legepladsen!
Helt fra planlægningens start har det været meningen, at Væksthusets legeplads skal være åbent for hele området, dog kun uden for åbningstiden. Lene Syberg orienterede om, at familier med børn allerede nu kan benytte legepladsen, idet lågerne i indhegningen ikke er låst. Hun sagde også, at hun skal mødes med Gellerupsekretariatet for at aftale de praktiske regler for familiers brug af legepladsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.