Der var mere end fyldt i det spritnye Sleep-In Gellerup, da det kaldte til reception 13.1. kl. 13.01. Det præcise tidspunkt skred dog, så et kvarters tid efter kunne Poul ‘Pablo’ Nørgaard byde velkommen til hans og Joan Byrstings spændende univers på Gudrunsvej 82 i Gellerup.
Helt alene er parret, som også driver City Sleep-In i Havnegade, ikke om initiativet. To pigenavne – Trille og Pia – blev nævnt igen og igen som vigtige katalysatorer for, at det er lykkedes at få et overnatningssted i Gellerup, noget, som ikke har været her siden det oprindelige hotel i "Gjellerup-Centret" måtte dreje nøglen om 1979.
Pablo Nørgaard nævnte i sin velkomst de to piger adskillige gange:
"Det var cirkusdirektør Trille Lucassens ide at få et hostel til Gellerup. Hun sagde for mange år siden, at der var brug for et sted til cirkussets mange overnattende gæster. Men Trille blev revet fra os i en trafikulykke, og vi hørte ikke mere. Men så ringede Pia Katballe fra Gellerupsekretariatet. Hun havde måske fundet et sted – en børnehave, som skulle lukke. Hun havde bolden og banede vejen til de rigtige personer. Uden Trille og Pia var hostel’et ikke blevet til noget," sagde Pablo.
En del af kulturhovedstaden
Hans og Joans indsats blev dog ikke forbigået, da andre fik mikrofonen. Trods en nedslidt børnehave og trods mange genvordigheder lykkedes det Pablo & Co at åbne Sleep-In med 49 sovepladser fredag, en god uge før Kulturhovedstaden starter.
Kulturhovedstaden og Eutopia er med-initiativtagere til Sleep-In – som altså nåede i mål før starten næste lørdag.
"Det er godt gået, at du kom først," bemærkede konferencier Søren Stockmar, som forrige år afløste Trille Lucassen som cirkusdirektør.
Masser af medier til indvielsen….
Fyldt op i næste uge
Aarhus 2017’s kommunikationschef Bent Sørensen fulgte trop:
"I har været gode til at ‘rethinke’ en nedslidt børnehave til et hostel. Det er fantastiske rammer, og jeg er sikker på, at med helhedsplanen og Eutopias fuldmåneforestillinger vil mange turister søge herud. Allerede i næste uge fylder et kor fra Cypern Sleep-In, idet det skal medvirke i åbningen af kulturhovedstaden," sagde Bent Sørensen.
Fra kommunen talte teknik-rådmand Kristian Würtz (S). Han kædede også Gellerups store forandring sammen med en klart større interesse for at besøge den pulserende bydel. Der var trængsel fredag til indvielsen, og han håber på fortsat trængsel på "den bedste plet i Gellerup", som han kaldte stedet.
Hostel’et levet som så meget andet i Gellerup på lånt tid, idet hele betonkomplekser Gudrunsvej 78 og 82 rives ned om få år.
"Vi håber at have plantet et frø, og mon ikke der er behov for et hostel eller et hotel også fremover," spurgte han.
Duoen Kajsa Vala spillede og sang ved receptionen. Senere underholdt "Syriske Venner".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.