I går var en vigtig dag for kvindesvømmerne og deres venner. De var mødt op på Rådhuspladsen for at overrække de 2915 underskrifter, de har indsamlet fra borgere der er imod lukningen af kvindesvømning i Gellerupbadet til borgmester Jacob Bundsgaard. En begivenhed, som tiltrak journalister fra nær og fjern.
Tv2 News, Dr Østjylland, Aarhus Stiftstidende, Jyllandsposten, gellerup.nu mfl. var mødt op for at dække begivenheden, og Kvindesvømningens venner virkede glade for interessen, selvom:
”Det er lidt sent medierne kommer ind i kampen,” bemærkede Elsebeth Frederiksen, der er talskvinde for Kvindesvømningens Venner.
Men faktisk var der næsten så mange journalister, at borgmesteren knap nok havde tid til kvindesvømmerne. Gellerup.nu fortæller begivenheden i billeder:
Ved selve overrækkelsen af underskrifterne holdte Nabinou Diaby (tv.) og Ida Magelund (th.) fra Kvindesvømningens Venner en lille tale til borgmesteren. De opfordrede borgmesteren til at lytte til det flertal af aarhusianere som ønsker at bevare kvindesvømningen i Gellerupbadet:
”Alle har forskellige grænser for blufærdighed, og såvel kvinder som mænd har brug for frirum med kønsopdelte sportsaktiviteter. Vi håber derfor, byrådet erkender, at de har taget fejl i denne sag. Det er ikke et politisk problem at tage fejl.”
Til dette svarede borgmesteren lidt forventeligt:
”Vi mener, at det at svømme sammen blandet køn med badetøj på ligger inden for normalen og er noget man skal kunne holde til.”

Dernæst havde Kvindesvømmerne og deres venner planlagt at overrække en såkaldt huskekage til borgmesteren og de andre byrådspolitikere, inden de gik ind til byrådsmødet. På kagerne står der ”glemmer du? KV2017 Så husker vi”. Helle Hansen fra Kvindesvømningens Venner forklarer:
”Der er jo kommunalvalg til efteråret. Så vi giver politikerne en huskekage for at sige til dem: ’Vi husker’, og det I stemmer i dag, kan få konsekvenser til kommunalvalget.”
Men da Kvindesvømmerne og deres venner ville overrække kagerne til borgmesteren, måtte de vente lidt: ”Lige et øjeblik” lød det fra borgmesteren, der lige skulle svare på et par spørgsmål fra flere af de fremmødte journalister, før han var klar til at tage imod kagerne.
På trods af huskekager og underskriftindsamlingen var der dog ikke nogen af politikerne der havde skiftet holdning til det efterfølgende byrådsmøde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.