Er det mon gabende kedeligt eller ustyrligt underholdende at høre en bogoplæsning om helhedsplanen i Gellerup?
Bedøm det selv på tirsdag den 28. februar. Bogen "Helhedsplanen" af Hanne Højgard Viemose bliver her udsat for en ‘reading’ på Teater Katapult på Godsbanen.
En ‘reading’ er en dramatiseret oplæsning af en bog eller teaterstykke. Skuespiller Signe Egholm Olsen står for læsningen.
Tilbage til spørgsmålet i indledningen. Vi tror IKKE, at det bliver kedeligt. Hanne Højgaard Viemose, som tidligere boede på Toveshøj og nu bor i København, har et aldeles vildt skrive-gen. Hun blander egne drømme og børns livlige fantasi ind i bogen, som kun sporadisk kredser om selve helhedsplanen. Den handler mere om hendes eget liv i Gellerup og de forhold, der påvirker det.
Det kan være en buschauffør, en sagsbehandler, en politibetjent eller en ven, der griber ind i Hanne Viemoses liv, og hun skriver det hele ned, og med et yderst frit sprog.
Et eksempel fra bogen:
– Mor er du muslimer?
– Nej
– Men er jeg muslimer?
– Det tor jeg ik
– Jo jeg er, jeg er muslimer, er du ik muslimer?
– Nej
– Men Dagur, han er muslimer mor, vi er allesammen muslimer, er far også muslimer mor?
– Ik så vidt jeg ved
– Jo han er! Vi er allesammen muslimer!!
Et andet eksempel:
Fra mit køkkenvindue kan jeg se en skole og en bus som kommer for at fragte en del af områdets børn til andre dele af byen, så de ikke bliver negativt påvirket af de andre børn i området, det er noget Aarhus Kommune har besluttet, de synes det er en rigtig god ide: at fratage nogle forældre det frie skolevalg, hvis deres børn ikke er gode nok til dansk ved skolestart, "så er det vigtigt, at de kommer væk fra det indvandrerbelastede område, … desværre oplever vi at mange børn vender tilbage til eget område, når de får det frie skolevalg." "Jeg mener man kan se busningen som en ressource, fx. når børnene skal til børnefødselsdag i Gellerup som de typisk kommer fra, så ka vi køre dem frem og tilbage i bussen," siger en af Holme Skoles lærer til Jyllandsposten.
Se mere i kalenderen – her også link til billetbestilling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.