Demonstrationen imod bandekriminalitet i tirsdags havde flere talere. Imam Abu Khaled fra Grimhøjmoskeen talte også, på arabisk, og nu er en video med dansk oversættelse lagt ud på Facebook på Khaleds profil.
Se videoen her
Talen var en stærk appel til forvirrede unge, som savner et mål at sigte efter. Men også en appel til forældre om at give deres børn og unge en "korrekt" opdragelse. I talen sagde han blandt andet:
"Vi ønsker solide, stabile unge, der kan være modstandsdygtige og klar på udfordringer, men med rationalitet og visdom. Vi ønsker unge med mål i deres liv i dette land, vi ønsker unge med oplysning, med uddannelse, med jobs – ikke forvirrede unge uden nogle mål at sigte efter."
Omkring uroen og balladen i Vestbyen – forårsaget af banden Loyal to Familias forsøg på at invadere området – bad han alle være med til at få stoppet "…det rod, som vi har oplevet de seneste 14 dage."
"Vi ønsker ikke unge bag tremmer, på hospitaler – eller i graven," sagde han også.
At være kriminel er uforeneligt med det, som Abu Khaled og Islam står for. Han citerede profeten Muhammad, der et sted siger "Den, der snyder, er ikke en af os."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.