Det er regionerne i Danmark, der har ansvaret for, at ambulancer og lægebiler har de nyeste kort at køre frem efter.
Da Falck sidste fredag ikke kunne finde Karen Blixens Boulevard i sin database i forbindelse med en tilkaldt ambulance til Tinesvej, var årsagen sandsynligvis, at regionerne ikke havde sørget for, at Falcks udstyr var opdateret.
gellerup.nu har talt med Region Midtjyllands vagtcentralleder, Kurt Kongerslev. Han siger, at Falck ikke kan kritiseres for at mangle de nyeste vejnavne i deres database:
"Udstyret, som Falck og andre redningstjenester bruger, er vores, og vi har en leverandør til at sørge for at få de nye vejnavne ind i systemet. Før opdaterede de kun en gang årligt, men nu sker det fire gange om året," siger Kurt Kongerslev.
Han oplyser, at leverandøren  trækker oplysningerne fra Kort- og Matrikelstyrelsen, som i øvrigt nu hedder Geodatastyrelsen.
Men alligevel kunne Falck – ifølge vore kilder – ikke finde vejnavnet Karen Blixens Boulevard, selv om det er et lille år siden, at vejen åbnede? Århus Kommune siger, at herfra har man oplyst Gellerups nye gadenavne til BBR-registret?
"Jeg skal ikke kunne sige, om Kort- og Matrikelstyrelsen har fået opdateringer fra BBR, det er ikke noget, jeg har oplysninger om. Til gengæld ved jeg, at hvisredderne ikke kan finde vejen i deres system, så bruger de også Googles kort," siger Kurt Kongerslev.
Blixen ER opdateret
Gellerup.nu har undersøgt, om de nye vejnavne er registreret Geodatastyrelsen.
Og de ER registreret, som du kan se af kortet herover. Det ligger på hjemmesiden her.
Karen Blixens Boulevard er på plads på kortet. Lidt forvirring er der dog om Inger Christensens Gade, som på boligvejene hedder det gamle navn – Bentesvej.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.