Fire jobcafeer – hvoraf den første blev holdt i går – skal ikke kun give Gellerup-beboernes bedre muligheder for at finde og fastholde jobs. De skal også vise vejen for, hvordan Aarhus Kommune kan afprøve nye modeller for, hvordan man bedst matcher den jobsøgende med arbejdsgiveren, der har arbejdet.
Jobcenter Aarhus vil gerne gøre det bedre i Gellerup, og helst i samarbejde med det boligsociale arbejde. Hvordan åbner man sig for beboerne? Hvordan får man det bedste match, når beboerne søger jobs? Hvordan hjælper man dem til at fastholde de jobs, de får?
Det er spørgsmål, der gerne skal besvares efter de fire jobcafeer. Når den sidste cafe er holdt i næste uge, skal forsøget evalueres, og står det til beskæftigelsesrådmand Thomas Medom, skal der skabes en permanent løsning. Eventuelt som et mobilt jobcenter, siger han.
De fire jobcafeer har hver sin målgruppe, men cafeen i går havde dog besøg af ikke bare førtidspensionister, men også almindeligt jobsøgende og studerende, der gerne ville have et studiejob.
Det er ikke noget problem, fortæller udviklingskonsulent Hanne Marklund, som står bag Job’Op-projektet. De jobsøgende skrives op og gelejdes hen til de jobcentermedarbejdere, der kan hjælpe netop disse.
15-20 besøgte jobcafeen på førstedagen. I dag tirsdag gælder det (især!) unge og fritidsjob, og det foregår kl. 13-15 i Sleep-In Gellerup.
På et informationsmøde for interessenter og kommunale medarbejdere slog beskæftigelseschef Vibeke Jensen fast, at der ER jobs at få. På cafeerne vil der da også være nogle jobopslag, folk kan søge på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.