Naturklubben i Gellerups bypark skal være med til at give lokale børn et socialt netværk. Aktiviteterne hver tirsdag eftermiddag er blevet så stor en succes, at mange børn nu står på venteliste for at være med. Derfor søger Red Barnet nu flere frivillige i Naturklubben.

”Hvad er det her for én?” ”Det er en porre.” Hvilken ende skal vi bruge?”

Der er masser af praktisk læring i Naturklubben, hvor 6-12-årige børn fra Gellerup hver tirsdag mødes i byparken bag ved Foreningernes Hus. Red Barnet står bag Naturklubben, der skal hjælpe børn i udsatte boligområder med at få et større socialt netværk.

”Specielt her i Gellerup går mange børn i skole andre steder i byen, og når de så kommer hjem fra skole, har de ikke noget socialt netværk. Det er det, vi forsøger at give dem her, hvor de kan knytte venskaber på kryds og tværs,” siger Anja Tobiesen, som er leder af Naturklubben.

Man skal ikke opholde sig mange minutter i det lidt uplejede hjørne af byparken, før man kan se, at det er præcis det, der sker, når børnene sammen står og forsøger at skrælle kartofler og gulerødder og skærer porrer i stykker til suppen.

Mens de står og skræller kartofler og gulerødder, går snakken blandt børnene – på kryds og tværs af alder, køn og kulturel baggrund. Og når de sidder rundt om bålet, udvikles venskaberne.

”Vi kan se, at børnene er ved at lære hinanden godt at kende, efter at vi nu har været i gang et halvt års tid. Vi hører også fra forældrene, at der kommer flere legeaftaler kryds og tværs. Og så lykkes vi jo,” siger Anja Tobiesen.

”Vi er et stærkt fællesskab”
I Naturklubben kan man ikke bare komme og gå som man vil. Når man har meldt sig til, forventes det, at man dukker op, når man kan, understreger Anja Tobiesen.

”Det gør jo, at vi ser de samme børn hver uge, og vi begynder at kende hinanden. Vi får børnenes fortrolighed, og det er jo mega fedt. Når man har været væk, spørger de, ”hvor har du været”. De lægger mærke til, at man ikke var der. Det viser, at vi efterhånden har et stærkt fællesskab.

Mange aktiviteter omkring bålet
En gruppe børn vender nu tilbage, efter at de sammen med et par voksne har været ude i byparken for at lede efter brændenælder til suppen. En gryde er sat over bålet, og vandet koger snart.

Som altid er børnene udendørs, selvom vejret er lidt køligt og blæsende. Året rundt foregår aktiviteterne udendørs – ofte med aktiviteter omkring bål.

”Det er vigtigt, at børnene lærer naturen at kende i deres nærområde. Men desuden arrangerer vi en gang om måneden en tur med børnene og deres familier. Det kan være en tur til Himmelbjerget, på fisketur eller ud at flyve med drager.”

Behov for flere frivillige
17 børn er nu med i Naturklubben, og flere kan de frivillige fra Red Barnet, der drive aktiviteterne, ikke klare. Foreløbig står fem børn på en venteliste, der bare vokser og vokser. Derfor søger Red Barnet flere frivillige, som har lyst til at være med hver tirsdag kl. 15.30-18.30.

De frivillige forpligter sig til at komme to tirsdage om måneden. Men de fleste kommer næsten hver gang, fordi det bare er sjovt at være med.

”Man får så meget glæde ud af at være en del af Naturklubben. Man er sammen med børnene og oplever deres begejstring. Og så kommer forældre og børn hen og siger tak, inden de går hjem sammen. Det er det hele værd.”

Har du lyst til at lave aktiviteter i det fri og at have det sjovt med børn, så er du måske én af dem, Red Barnet håber vil melde sig som frivillig i Naturklubben. Hvis du er interesseret, kan du kontakte Anja Tobiesen på email ledernaturklubaarhus@redbarnet.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.