Der var lagt op til folkefest i Gellerup tirsdag sidst på eftermiddagen. Omkring 300 tilskuere var mødt op for at se de lokale helte klare sig godt mod fynske Næsby. Men den silende regn og et uhyre velspillende modstanderhold ødelagde festen og forhåbningerne.

Det var den største kamp i klubbens historie. For første gang nogensinde var ACFC nået helt frem til anden runde i den landsdækkende Oddset Pokalen.

Masser af familier, ungdomsspillere i ACFC og de mange, som gennem årene trofast har fulgt holdets op- og nedture, var mødt op – næsten samtidig med at regnen begyndte at piske hen over Arena Vest i Gellerup.

Her er ingen tribuner eller beskyttende overdækning – bare nogle betonklodser man kan stå på. Hele vejen hen ad den ene langside stod folk tæt i regntøj og med paraplyer. Og ingen forlod deres pladser, selvom skæbnen var hård ved de blåklædte ACFC-spillere.

Hjemmeholdet spillede ellers frisk til og matchede fint 3. divisions tophold, Næsby, på teknik og vilje. Det blev også til fine muligheder til de to stærke angribere, Yassir Hassan og Ali Taleb Abu-Stetiyeh, men det blev ved muligheden. Og så begyndte Næsby at tage fat.

Med et effektivt presspil lukkede de gentagne gange ACFC-spillerne inde på midten af banen og stak af sted i kontraløb. Med sylespidse stikninger pillede de ACFC-forsvaret fra hinanden og skabte gode muligheder – og mål.

Det blev 1-0, 2-0, 3-0 – og kort før pausen også 4-0. Flere af målene var direkte uheldige afretninger, der snød ACFC´s målmand Ahmad Kais.

Som nævnt blev de mange tilskuere på deres pladser – men stemningen forandrede sig gradvist fra euforisk til direkte mat. Det her var ikke, hvad de havde håbet på.

”Kan vi få tribunen med? Lav noget larm derude,” lød opfordringen over højttaleren. Men det var bare for svære betingelser at være ACFC under.

Trænere har skabt sammenhold
Faktisk er det næsten blevet en tradition, at vejret driller ACFC på de store dage. Også da holdet i november sidste år rykkede op i serie 1, øste det ned, akkurat som under tirsdagens pokalkamp.

Nu, knap et år senere har holdet etableret sig i serie 1, og holdet har skabt store forhåbninger om endnu en oprykning til jyllandsserien. Senest blev det i fredags til en 7-0-sejr over Stavtrup, og holdet sidder solidt på førstepladsen.

”Pokalkampen her er nok den største kamp i klubbens historie, fordi vi aldrig før har været med så længe i pokalturneringen. Men det betyder også meget for os at komme op i rækkerne, og det kunne være helt fantastisk at nå jyllandsserien. Så højt har vi aldrig været oppe før,” fortalte formand Afif Abdallah i pausen over en kop arabisk kaffe.

Der var stor opbakning fra lokalområdet til kampen, og alle fortsatte deres støtte på trods af det vedvarende regnvejr.

Han glædede sig over, at holdet ser ud til at blive stærkere og stærkere og nu vinder de fleste kampe i serie 1. ACFC har altid haft god fodboldspillere, men trænerne Danni Baddour og Samer Osman har formået at skabe sammenhold og få alle til at spille som et hold.

”Vi har så stor opbakning fra lokalområdet – også i dag hvor rigtig mange er mødt op. Vi ville gerne have haft vejret lidt mere med os. Det ville have betydet en bedre stemning, og det kunne have styrket holdet. Men får vi bare et mål eller to i anden halvleg, kan det måske vende,” sagde han forhåbningsfuldt.

Håbet blev tændt
Det skete desværre ikke. Allerede et minut efter pausen gik det galt. En Næsby-spiller slap af sted alene mod mål, og han blev lige uden for feltet tacklet af Taha Omar Kayed, som fik det røde kort – og Næsby scorede til 5-0 på frisparket.

ACFC-spillerne gav dog ikke op – og tre minutter efter brød jublen løs omkring banen, da Yassir Hassan trak ind i banen og drejede bolden i mål uden chance for Næsbys målmand. 1-5. Der var tændt en smule håb i Gellerup.

Længe gik det godt for det undertallige ACFC-hold, men i de sidste 20 minutter var kræfterne brugt op, og så raslede målene ind bag målmand Ahmad Kais, i takt med at hjemmeholdets spillere mistede modet.

Det endte med de sørgelige cifre 1-10. En lidt trist afslutning for ACFC, der ellers i momenter fik vist, at holdet har stort potentiale. Nu gælder det de afgørende kampe i serie 1.

Som altid var grillen tændt ved klubhuset for enden af Gellerupbadet – men også for grillfolkenen skabte vejret svære betingelser.