Formand for Brabrand Boligforening Jesper Pedersen sagde i december til Politiken, “Det skal være total overvågning af området”. Det nægter han nu at have sagt.
Politiken skrev den 13. december artiklen: ”Gellerupparken vil have overvågning.” Her i er Jesper Pedersen citeret for blandt andet at sige “Hvis det er dét, som skal til for ikke at få ballade, så skal vi gøre det. I London havde man ikke fanget terroristerne, hvis ikke der havde været overvågning. For mig er det lige meget, om det er terrorister eller unge, som vil lave ballade”. Jesper Pedersen kan ikke genkende sine udtalelser.

”Der var nogle politikere i byrådet, der troede, at når vi var med til at bede politikerne om en lovændring, at så var vi også med på total-overvågning af området, men det må stå for deres egen regning,” siger Jesper Pedersen.

Klar udmelding
Baggrunden for Brabrand Boligforeningens besøg på Christiansborg i januar var, i følge Jesper Pedersen, ikke at få mulighed for at overvåge hele Gellerupparken.
”Vi tog til Christiansborg, for at fortælle politikerne, at vi var interesserede i at få de rette værktøjer i værktøjskassen, så vi er bedst muligt forberedt på fremtidens udfordringer,” siger Jesper Pedersen og uddyber, ”én ting er, at vi får lov til at sætte kameraer op, men en anden ting er, at det sker i overensstemmelse med beboerne i området.”

Brabrand Boligforening siger nu helt klart, at de i første omgang kun ønsker overvågning vi containerøerne og i opgangene, men kun hvis beboerne stemmer for, i en eventuel afstemning.

Helle Hansen støtter boligforeningen
Afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken, der har et tæt samarbejde med Brabrand Boligforening, mener hele tiden at boligforeningen har meldt klart ud.
”I medierne er det blevet fremstillet som om, at det er Brabrand Boligforening, der har henvendt sig til politikerne, men hvis du spørger formanden (Jesper Pedersen, red.), så er han blevet ringet op inde fra byrådet,” siger formand for beboerforeningen Helle Hansen.

”Føler du, at det er politikerne, der har lagt det ned over hovedet på jer, at i skal have videoovervågning?”  
”Ja, Gert Bjerregaard har jo været ude at love, at Gellerup har videoovervågning inden jul. Så har jeg jo tænkt, at han gerne må betale det i opgangene, hvis det er det han vil have,” siger Helle Hansen til aarhusvest.dk.

Ikke seriøst nok
De planer Brabrand Boligforening har for omfanget af videoovervågning i Gellerupparken, falder ikke i god jord hos alle politikere. Det konservative byrådsmedlem Marc Perera Christensen siger, ”Det er kommet bag på mig, at de kun vil have overvågning af affaldscontainerne. Det virker som om boligforeningen ikke forstår alvoren af de problemer der er i Gellerup,” han fortsætter, ”for os handler det om sikkerhed og tryghed i Gellerup, ikke affald.”
I følge Marc Perera Christensen, skal videoovervågningen være en del af Helhedsplanen. ”Hvis vi skal gøre os nogle forhåbninger om, at kræfter udefra vil investere i Gellerupparken, er vi nødt til at skabe tryghed derude. Hvis Boligforeningen ikke forstår det, er det ikke sikkert, at vi vil bruge 1 milliard på at forbedre forholdene i Gellerupparken,” siger Marc Perera Christensen.  
 Læs Jesper Pedersens citater i Politiken her.
Gå til om videoovervågning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.