52 mennesker i Gellerup vil i det nye år træde frem på små tre-minutters portrætter på film. De vises en gang om ugen på TV2 Østjylland, og de kan også ses hos Opgang2 Turneteater, som står bag serien.
Serien hedder "Tre minutter i Gellerup" med undertitlen " – portræt af en bydel i 52 afsnit". Hvert portræt viser mennesker, der er knyttet til Gellerup.
Det er ikke tilfældigt, at teatret griber til filmmediet. "Andre Horisonter" er et tre-årigt mobilt lokalteater i tilknytning til tre boligområder i Århus.

"Visionen er, at vores turneteater bliver et teater, som lokalmiljøet respekterer og er stolte af; et teater, der gør en forskel og som samler mennesker på tværs af kulturelle, sociale og mentale barrierer," siger teatrets kunstneriske leder Søren Marcussen

Vi glemmer det i hverdagen
"Portrætterne skal bruges til at vise, at nogle af de mennesker, der bor i Gellerup, og som nogen kalder stigmatiserede eller ghettoiserede, har noget, som de arbejder for og tror på. Det ved vi jo godt, men vi glemmer det lidt i hverdagen."

Følg også med på bloggen, hvor Søren Marcussen blandt andet bliver spurgt om, hvordan han finder de mennesker, som de viser filmiske portrætter af:
"Jeg kender rigtig mange mennesker i Gellerup-området, fordi jeg er kommet der rigtig meget i de seneste ni år. Så jeg bruger som udgangspunkt mit personlige netværk af mennesker, jeg har mødt gennem årene. På min færden i området støder jeg også på mennesker, der har en særlig udstråling  – mennesker, som vil noget i livet. Deres stærke vilje og evne til at gennemføre det, de tror på, inspirerer mig."
Opgang 2

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.