Beboerne i Gellerup vil snart kunne få øje på kunstnere, der søger inspiration og arbejder i bydelen. Århus Kunstbygning gennemfører i de næste to år et projekt, hvor fire udenlandske og danske kunstnere på skift skal bo og arbejde i Gellerup. De skal hver være her i to måneder.
Projektet hedder Sigrids Stue – da det holder til i Foreningernes Hus, som har adresse på Sigridsvej.
Koordinator Winni Rasmussen fra Århus Kunstbygning har allerede taget kontorplads i Sigrids Stue. Hun fortæller til kulturguiden eventuelt.dk blandt andet:
"Under opholdet vil kunstnerne arbejde specifikt med Gellerup og inddrage lokalområdet direkte i deres værker. Det vil sige, at der ikke er tale om en færdig kunstudstilling, hvor kunstnerne fremviser traditionelle værker som for eksempel malerier, men derimod om en slags work-in-progress, hvor kunstnerne åbner for dialog og samarbejde med beboerne i området, og inddrager lokalområdet aktivt i både projekter og formidling."

Winnie Rasmussen inviterer beboeerne til at komme helt tæt på kunsten og kunstnerne i Sigrids Stue, og møde:

  • Mario Ybarre Jr. en amerikansk street art kunstner
  • Sandra Johnston, en irsk performance kunstner
  • Amitis Motevalli, en iransk kvindelig kunstner, der arbejder med menneskers sprog og kultur
  • og gruppen Asyl Dialog Tanken, der arbejder med mennesker, der søger asyl i Danmark.

Sigrids Stue vil fungere som både atelier og showroom, og det vil være åbent for alle, som er interesseret i at opleve, hvordan en kunstner arbejder, og som har lyst til at blive en del af et levende kunstværk.
Bindeled til lokalmiljøet
Winnie Rasmussen siger om sit eget job:
"Min vigtigste rolle er at skabe et netværk af samarbejdspartnere til de gæstende kunstnere i Gellerup. Jeg fungerer derfor også som bindeled mellem gæstekunstneren og lokalmiljøet i forhold til ”cultural translation”, siger hun til eventuelt.dk
Når Sigrids Stue åbner 1. august, kan beboerne ikke besøge en traditionel udstilling, men kunstnerne vil aktivt inddrage de besøgende i deres værker, og lade sig inspirere af det de ser og oplever i Gellerup.
"Man kan derfor som besøgende både opleve at blive en del af et kunstværk, såvel som se hvordan et værk bliver til fra første spæde inspiration, til udarbejdelse og færdiggørelse," siger hun.
Læs hele artiklen
Se mere på Århus Kunstbygnings hjemmeside

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.