Der er pænt mange mennesker i Bazar Vest denne onsdag. Bryllupsbutikken ved indgangen til bazaren holder ophørsudsalg, og den ene grønthandel har været lukket et stykke tid, men til gengæld hører vi, at der er et nyt supermarked er på vej i den nye afdeling af bazaren. Det kan skaffe kunder til de detailhandlende.
Det er iværksætterkonsulent Mogens Thomsen, som tager gellerup.nu med rundt til et par af bazarens iværksættere, som han har rådgivet.

Vi møder Abubakar Elimi, der i et år har drevet en butik med tøj i den festlige ende, fashionting og ikke mindst olier til at glatte afrokrøller ud med – dem er der god salg i. Butikken var i starten meget lille, så Abubakar knapt kunne vende sig derinde. Mogens Thomsen gav råd om en udvidelse, om kundegrundlaget nu var i orden, om synlighed og sådan.

”Jeg udvidede butikken for en måned siden, og lige nu er det okay,” siger Abubakar optimistisk og betjener samtidig en kunde i butikken. Han har efter råd sørget for, at folk udefra kan se varerne igennem et vindue.

Svært at drive nøglebar
I midten af bazaren ligger Ras Winters nøgle- og hælebar "Key Master". Hans butik lå tidligere ud til ”hovedstrøget” i bazaren, men den var dyr og havde for lidt plads. Nu har han et lejemål på en ”sidegade”, hvor der både er plads til hans egen og hustruens fashionbutik, og de hjælpes ad og kan passe hinandens butikker. Men problemet er, at de sælger for lidt.

”I går solgte jeg for 225 kroner i nøglebaren. Det kan jeg ikke leve af. Jeg betaler 3500 kroner om måneden i huslejen,” siger han og er samtidig pessimistisk med fremtidsudsigterne.

”Der kommer ikke danske kunder nok, for der er stadig ballade med slagsmål og hash-salg. En del butikker her i bazaren er lukket nu. Jeg har brug for at være et sted med flere danske kunder, så lige nu går jeg og overvejer, hvad jeg skal gøre,” siger Ras Winter, som trods det danske navn er født i Indien.
Mogens Thomsen har arbejdet med Ras’ udfordringer, blandt andet om synlighed og det at tiltrække kunder til butikken. Men han har naturligvis ikke løsningen, hvis kunderne trods disse tiltag alligevel bliver væk. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.