Det første du møder, når du træder ind i Bazar Vest, er et lille indisk spisested, der serverer autentiske indiske retter. Værten tager imod med et høfligt ”Hello madam, hello sir”, og atmosfæren emmer af liv. Forholdene er små, men hyggelige, da vi træder ind, alt imens vores indiske vært sørger for den gode stemning. 
Inde bag ved sidder hans kone, Amrik Keua, som i de seneste syv år har drevet sin restaurant.

”Min kone har lidt dårlige ben, så jeg hjælper til herovre,” forklarer  den turbanklædte Herdev Keua.

Yderst rimeligt prisniveau

Der er kun tre borde på det lille spisested, vi vælger et i hjørnet, hvor vi kan fornemme Bazarens summen omkring os. Menukortet byder på flere forskellige traditionelle indiske retter. Prisniveauet er yderst rimeligt, ca. 60 kr. for et stort måltid.
Sean vælger en ret med lam, og Katrine vælger klassikeren korma kylling. Mens vi venter på maden, har vi frit udsyn til kokken i køkkenet, og det varer ikke længe, inden vores turbanklædte vært serverer de mest fantastiske retter for os.

Maden smager, så fuglene synger. Retten består af en klassisk korma sauce, henholdsvis to store kyllingelår/lammekød og er toppet af med friskhakket bredbladet persille. Til retten følger en lille salatanretning med blandt andet agurk og tomat, der fungerer som et mildt afbræk til den krydrede ret.

I selskab med den indiske mand

Vores vært kommer med ekstra sauce og sørger hele tiden for, at vi har alt, hvad vi behøver. Under måltidet slutter han sig til vores selskab. Han tiltaler os høfligt ”Sir” og ”Madam” med charmerende, indisk accent og sætter sig roligt ned og snakker med os. Vi føler os godt tilpas i denne indiske mands selskab, og med sin autenticitet og diskrete oprigtighed fylder han rummet op med gæstfrihed.
Opskriften har vi ikke, men det er et godt sted at blive fristet til at gå i gang med indisk madlavning eller også blot gå over til hr. og fru Keua og hygge.

Sød dessert i sirup

Vi slutter vores besøg af med en indisk dessert, som er en lille sød æbleskive-agtig bolle, der er lagret i en form for sirup. Også denne smager fantastisk! Da vi skal til at forlade stedet, tilbyder vores vært en gratis kop chai te, som er en af de bedste vi endnu har smagt. Der kan selv Baresso ikke være med.

Vore varmeste anbefalinger går til denne indiske oase i Bazaren, der på alle måder er et besøg værd!
Se også – her er en enkelt indisk opskrift.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.