Politiet, Skat og de sociale myndigheder kommer hele vejen rundt, når de tjekker de mest kriminelle familier i tre udsatte boligområder Gellerupparken, Toveshøj og Bispehaven. Ved at komme helt tæt på familierne ser de nogle gange forhold, som de ikke ville finde ved almindelige tjek.
De såkaldte ‘360 graders eftersyn’ foretages hos kriminelle og deres familier. Hensigten er at få dem til at ændre adfærd. Ifølge politiet er det fem til syv familier i Gellerup, som står for hovedparten af kriminaliteten.
"Vi har konstant tre-fem familier i Gellerup til det såkaldte 360 graders eftersyn. Vi inddrager familiecentret, Skat, politi og så videre og ser på alle forhold i familien. Og det virker. Nogle har ændret adfærd, men i andre tilfælde fortsætter de kriminaliteten. De sidste kommer så i fængsel," sagde lokalpolitiets leder Jens Espensen forleden på Samvirkets kvartalsmøde.
"Sidegevinst": SU-bedrageri
En "sidegevinst" ved at undersøge hele vejen rundt har været at finde frem til otte unge mennesker, som meget tæt på deres 18 års fødselsdag skiftede adresse, så de for eksempel kunne få forhøjet SU. Men reelt var de ikke flyttet hjemmefra.
"De otte var ukendte af politiet, og de forklarer, at de ikke har tænkt, at det var ulovligt, men at det bare var ‘normen’, men det var altså bedrageri," sagde Jens Espensen.
Han håber, at 360 grader eftersynet giver genlyd i miljøet, så blandt andet dette socialbedrageri kan blive mindre. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.