Ideen om Ladens Folkekøkken er ligeså gammel som Foreningen Tousgårdsladens Venner. Det hele startede med, at nogle familier i området gik sammen og lavede mad i Laden engang for over 42 år siden.
Esben Trige, daglig leder og formand for Tousgårdens Venner, fortæller, at dengang foreningen startede, søgte Folkekøkkenet EF-midler og fik større mængder oksekød fra EF’s overskudslagre. Folkekøkkenets brugere er både beboere i og uden for området. Beboere, førtidspensionister og efterlønnere har stået for folkekøkkenet i alle 35 år.
Joans favoritter
Joan, som er beboer på Toveshøj, har i de seneste 10 år lavet mad i folkekøkkenet og laver mad efter gæsternes ønsker. Favoritter har været: bulgarsk gullasch, biksemad, stegt flæsk og persillesovs og andre retter fra bedstemors tid. Joan synes det er meget spændende at afprøve nye retter og ønsker, at gæsterne kommer med forslag og gerne kommer ind som gæstekok.
Joan kan godt lide at afprøve internationale madretter og krydderiblandinger. Derfor har hun inviteret en somalisk kvinde i køkkenet for at lave en somalisk traditionel ret (hold øje med Folkekøkkenets menuplan til efteråret).
Savner gæster og frivillige
Laden vil gerne beholde sit folkekøkken, men mangler gæster og frivillige til at komme og lave mad samt inspiration til nye opskrifter.
Folkekøkkenet er for alle, og hvis du har gæster, kan du give dem en oplevelse ud over det sædvanlige med en middag i gamle omgivelser under Ladens loft anno 1873.
Nyt frokostkøkken
Nu starter ”Byggeriets Folkekøkken”, der er et frokostkøkken under den boligsociale helhedsplan. Måske kan det være med til at få flere aftengæster til Laden. Frokostkøkkenet kan sætte mere fokus på mad, og så håber jeg, at vi kan køre med et stabilt fremmøde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.