Sommeren er ovre, og sundhedscaféen i Gellerup – Toveshøj er igen klar til at tage pulsen på beboernes sundhed i området.

Sundhedscaféen har åben hver onsdag kl. 13:00-15.30 i Tousgårdsladen.

Her har beboerne bl.a. mulighed for at få målt blodtryk, blodsukker, få en sundhedssamtale hos en sygeplejerske, hvis de har brug for det, og få information omkring de eksisterende sunde tilbud i området.

Plads til endnu flere
Sundhedscaféerne, som har haft åbent hver onsdag kl. 13:00-15.30 det sidste halvandet år, er efterhånden kendt og besøgt af mange af beboerne. Dog kan det ikke udelukkes, at en del beboere, som godt kunne have gavn af tilbuddet, desværre ikke kender til det og ikke benytter sig af det.

”Vi håber, at de beboere, som endnu ikke har besøgt os, vil gøre det her i efteråret. Og vi håber, at de mennesker, som har besøgt os, kan fortælle deres familiemedlemmer, venner og naboer i området om vores tilbud, og at de kan fortælle dem, at vi ikke er sundhedsapostle, der kun fokuserer på at få dem til at motionere, lade være med at spise slik og chokolade og stoppe med at ryge. For sundhed kan være mange ting. Sundhed kan efter min opfattelse ligeledes være samvær, fællesskab og trivsel,” siger projektleder for Sundhedscaféerne Helle Dybdal Jensen.

Ide til en sund aktivitet?
Ud over bl.a. at informere beboerne i Gellerup – Toveshøj om de allerede eksisterende sunde tilbud i området, tager sundhedscaféen gerne imod ideer til sunde aktiviteter i området. Ideerne kan sundhedscafeen måske omsætte til praksis i samarbejde med de lokale aktører.

”Vi vil meget gerne have beboerne til at komme med ideer og fortælle os, hvad de ønsker sig af sunde aktiviteter i området. For det kan være, at vi kan være behjælpelige med at oprette netop det, som beboerne har lyst til,” fortæller Helle Dybdal Jensen og tilføjer:

”Er der mulighed for og midler til at oprette den ønskede aktivitet, og kan en beboer selv stå for den, vil der også være mulighed for og opbakning til det. Man skal bare henvende sig hos Sundhedscaféerne og tage en snak med de ansatte.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.