I påskeferien gik beboere på Toveshøj i gang med at anlægge 10 nyttehaver på den tidligere legeplads bag Janesvej 11 – 15.
Materialet har afdelingen sørget for, og de beboere, som har ønsket en have, har været med til at måle op, slå pæle i og sætte hegn op.
Det var et stort arbejde med en del hovedbrud. Vi har ingen erfaring med haveanlæg, da det er de første nyttehaver, vi anlægger i afdelingen. Men humøret har været højt, og solen har skinnet. Foreningen Familienetværk og Ramallahspejderne kom den første dag og gav en hjælpende hånd med at måle op og grave op til pælene.
Jordbær og kartofler
De var en del overraskelser som store sten og beton, der gemte sig i jorden, der gjorde, at det sommetider var svært at få pælene ned i jorden.
Både Familienetværk og Ramallahspejderne har fået en have, idet det er foreningernes børn, som bor i området, og de er nu meget aktive i området. Medens de unge arbejdede, gik snakken på hvad man kunne dyrke i en sådan have: jordbær og æbletræer. Imens nævnte de voksne løg og kartofler.
Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer op i nyttehaverne. Flot ser det ud, og det er kommet lidt bag på os, hvor stort arealet er – det strækker sig over tre opgange Janesvej 11 – 15.
I skrivende stund der nu ca. tre små haver tilbage, så det er først til mølle! Vil du ikke være alene om din have, så grib fat i en nabo og del en have. For at få en have skal du bo i Toveshøj og blive meldt ind i Haveforeningen Grønærten til 100 kr. om året. Kontakt Anett på nettanac@yahoo.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.