Nu søges der igen bydetektiver til at undersøge Gellerupområdet. Bydetektiverne skal hverken opklare forbrydelser eller afsløre ulovligheder. Bydetektivers opgave er at søge arkitektoniske værdier og afdække spor af gode bymiljøer.
Børnekulturhuset i Århus Kommune indbyder igen i år vestbyskoler til at være med. Elever fra 4., 5. og 6. klasse kan blive bydetektiver. Ud over vestbyskoler kan skoler i Midtbyen og Hjortshøjområdet melde sig som deltagere.
Flere skoler kan være med
For vestbyskolernes vedkommende handler det om Gellerupområdet. Børnekulturkoordinator Anne Line Svelle oplyser, at Børnekulturhuset sender invitationer til Egebakkeskolen, Ellekærskolen, Engdalskolen, Gammelgårskolen, Lykkeskolen, Skjoldhøjskolen, Sødalskolen og Tovshøjskolen.
Flere af vestbyskolerne kan være med, men økonomien i projektet sætter dog grænser. Derfor skal de interesserede skoler skynde sig at tilmelde sig. Hvis der er for mange, vil princippet om først til mølle gælde.
På arbejde som bydetektiv
“Arbejdet som bydetektiver kræver 2-3 dage af hver deltagende skole,” fortæller Anne Line Svelle: “Eleverne skal på vandring i byområdet. Derefter skal de forberede besøg fra en skole i Midtbyen eller Hjortshøjområdet. Så skal eleverne igen på vandring i byområdet, hvor de præsenterer byområdet for elever fra den besøgende skole.”
Skolerne kan dog også vælge en model for arbejdet, hvor skolen ikke skal modtage besøg fra en anden skole. Så skal eleverne på grundlag af vandring i byområdet bearbejde deres indtryk af arkitekturen i workshop.
Sødalskolen har tidligere med stor succes deltaget i et tidligere bydetektivprojekt med elever som dygtige bydetektiver.
Kontakt Anne Line Svelle: als@aarhus.dk , tlf.: 8940 4877, www.boernekulturaarhus.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.