I mange år har det været en fast tradition med Gellerup Cup om onsdagen i sommerferien i Gellerup.

Men i år falder ramadanen i noget af sommerferien, og det har fået fodboldklubben ACFC, der er arrangør af fodboldturneringen, til at tænke kreativt. Det er resulteret i, at der denne sommer afholdes tre fodboldstævner fredag aften og nat, så det ikke bliver så hårdt for de fastende fodboldspillere at være med.

Forrige fredag var premiere – og her deltog hele ni hold i seniorstævnet, som fløjtes i gang klokken 23 på grusbanen, hvor der er opsat lysmaster. På det tidspunkt har fodboldspillerne nået at få noget at spise og drikke. For de yngre spillere går stævnet i gang kl. 16, og så er der pause fra ca. kl. 21.

Forsøg med succes
Det er et forsøg at flytte Gellerup Cup fra onsdag eftermiddag til sent fredag aften og nat, men det synes allerede at være en så stor succes, at klubben formentligt vil fortsætte med de kommende somre, hvor ramadanen igen vil ramme midt i sommerferien, fortæller Mac, der er turneringsleder i ACFC.

Sidste fredag var der fire seniorhold tilmeldt turneringen, som spillede til et godt stykke over midnat.

”Det er et rigtigt hyggeligt stævne, og tilskuerne kommer ned og sidder og hygger på bænkene og ryger deres vandpiber og snakker sammen, mens de følger med i kampene," siger Afif Abdallah, der er formand for fodboldklubben.

På fredag er der igen midnatsfodbold på grusbaneanlægget midt i Gellerup for sidste gang denne sommer. Her er det muligt at tilmelde hold indtil torsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.